SOPRAN OG KUNSTNERISK LEDER

Camilla Illeborg

Camilla Illeborg er uddannet i Danmark og indenfor den italienske sangtradition i Italien hos Mirella Freni, Renata Scotto og Sherman Lowe, hvor hun blev i 10 år.

I 2016 grundlagde Camilla Illeborg Musikalske Saloner og Helsingør Kammeropera, som hun er kunstnerisk leder af.

Pressen skrev

Nedda i Leoncavallos I Pagliacci

‘I slutningen af I Pagliacci opfører den lille teatertrup en pantomime, og her brillierede sangerne med komisk timing og rytme. Camilla Illeborgs strutskørt-svansende Columbine og Petter Moens Peppes umusikalske klimpren […] fik den lille scene-i-scenen til at stråle af komik som sublim kontrast til hovedhandlingens sorgfyldte fortælling’.

Ascolta, marts 2024

 

Tosca i Puccinis Tosca

Helsingør Kammeropera

‘Camilla Illeborg lagde sin smerte åben i sin afklarede fortolkning. Der var et sangligt overskud, også til de højeste toner’.

Helsingør Dagblad, 2021

Biografi

Camilla Illeborg er uddannet sopran på DKDM i København. Efter sin diplomeksamen i 1999, tog hun til Italien for at videreuddanne sig indenfor den italienske sangtradition hos Mirella Freni, Renata Scotto og Sherman Lowe.

Camilla Illeborg blev i Italien i 10 år, hvor hun gav hundredevis af salonkoncerter i Italien og resten af Europa og i øvrigt vandt en række sangpriser. Som operasanger har hun bl.a. optrådt på Cairo Opera House i Egypten, Teatro Verdi i Trieste, og på Det Kongelige Teater.

I 2016 søsatte Camilla Illeborg den første Musikalske Salon i Helsingør i sit og ægtemanden pianist Leif Greibes private hjem, hvor de siden har holdt en lang række klassiske koncerter sammen med nogle af landets fineste kammermusikere og sangere.

Samme år grundlagde Camilla Illeborg Helsingør Kammeropera, som hun er kunstnerisk leder af. Her har hun optrådt i mange af de største kvindelige hovedroller indenfor det italienske repertoire: Madama Butterfly, Tosca, Mimì og Musetta i La Bohème, Il Tabarro, I Pagliacci, La Traviata, Rigoletto, Il Barbiere di Siviglia, L’Elisir d’amore, Don Pasquale blandt mange andre.

Nu træder hun et skridt til side og lader andre komme til på Kammeroperaen, for i højere grad at dedikere sig det kammermusikalske og sin rolle som kunstnerisk leder af Helsingør Kammeropera.

Kalender

Shakespeare in Concert

11. august 2024

Kammeroperaen, Shakespeare Festival

 

Musikalske Saloner

8. september og 6. oktober 2024

Musikalske Saloner i Helsingør

 

Zerlina i Mozarts Don Juan

27. november – 1. december 2024

Helsingør Kammeropera

 

Julekoncert i Hjerteforeningen

8. december 2024

Helligåndskirken, København

 

Nytårskoncerter

18. – 19. januar 2025

Helsingør Kammeropera og Vordingborg

 

En ung hyrde i Wagners Tannhäuser

6. – 13. april 2025

Helsingør Kammeropera

 

Musikalske Saloner

Maj og juni 2025

Musikalske Saloner i Helsingør